+90 212 252 74 25

|


biz@anasonisleri.com

Ana SayfaAnason İşleriBir Akdeniz Buluşması: Anason ve Üzüm

Bir Akdeniz Buluşması: Anason ve Üzüm

Farkındaysanız bir süredir Anason İşleri olarak üzüme taktık kafayı. Sosyal medya paylaşımlarımızdan ürünlerimizden görülebilir bu. Son ajandamızın konsepti de üzümdü.

Üzüm çok seviyoruz. Üstelik rakıyı rakı yapan iki ana unsurdan biri üzüm. Rakının alkolü suma üzümden yapılıyor. Ama üzüm denilince rakı akla gelmiyor. Büyük haksızlık bu. Üstelik anasonu da gerçek anason (pimpinella anisum). Oysa anasonlu diğer içkilerin çoğunda kullanılan anason yıldız anason (ya da Çin yıldız anasonu, illicium verum, yıldız biçiminde meyvesi olan, tadı anasona benzeyen bitki).

Üstelik süreç de çok zahmetli. Üzüm gibi zahmetli bir meyve aroması gitmesin diye bir yığın zahmetle damıtılıyor. Sonra hakiki anasonla bir daha damıtılıyor… Pahalı ve zahmetli bir süreç. Ve bu süreç az bilindiği için yeterince kıymet görmüyor. Oysa bakın konyak neredeyse sadece üzümden yapıldığı için pahalı içkiler diyarında ne kadar muteber bir içki.

Ezcümle bütün bunları uzun uzun güzel güzel anlatalım rakıyı diğer içkilerle, üzüm ve anason kardeşleriyle karşılaştıralım istedik. Dayanamadık işin içine iktisat, mitoloji, tarih, siyaset bile soktuk. Nefis bir proje hazırladık. Yine canımız IWSA rehberliğinde; yine çok yazarlı.

E-Kitaplarspot_img
Glam Rakıspot_img